2011. január 23., vasárnap

a környezetvédelemről szól mostanában minden főleg a média foglalkozik vele sokat a globális felmelegedés miatt. Sok ember a egyetért azzal, sőt hangoztatja hogy az emberi faj kiírtja a természetet sőt ki fogja pusztítani önmagát, ha ez így megy tovább. Ez jön a médiából is és nagyon kevés ember van aki komolyan tesz is ez ellen. Mert a legkönnyebb otthonról a karosszékből nézni a természetvédők tevékenységét, meg a sok globális felmelegedés következményeiről szóló katasztrófa filmet nézni, mint tenni is ellene. Ha jön egy kis megszorítás mi "emberek" egyből hőzöngünk, rögtön nem tetszene ha a napi megszokott tv, PC, vagy "mittudomén" milyen szórakozásunkon csorba esnék. Pedig mindennek ami a föld kiszipolyozásával kapcsolatos, az energia az alapja. Mivel még van energia így van lehetőség a nyersanyag kitermelésre is, s ezáltal a fogyasztásra. De ez nem lesz mindig így.
Nekünk európaiaknak akkora az ökológiai lábnyomunk mint egy mammuté, (hangoztatják a körny.védők) a busmanoknak meg mint egy élére állított fűszálnak. Na igen de mit tegyünk, amikor minden a fogyasztásról szól?
Nézzünk magunkba és ne legyünk "tucat" vásárlók. Ne higgyünk a gyagyi reklámoknak, csak azt vegyük meg ami létfontosságú. Már rég becsukták volna a boltot azok az árusok (multik vagy bármilyen típusú kereskedők) akik a szarabbnál szarabb árukat sózzák ránk. De manapság javítani sem lehet, olyan termékek vannak amit inkább eldobunk és veszünk újat, meg még újabbat meg mégegyet.... A szemét meg egyre gyűlik, a gyárak csak egyre szaporodnak mi meg csak egyre siránkozunk, hogy jajj.. szegény kis földecske mi lessz vele?  Csak azt ne felejtsük el hogy mi mindannyian szervesen benne vagyunk ebben az ördögi körben. Ők is Te is és hát én is ilyen vagyok...első lépésben talán ha megtanulnánk azt a szót amit anyáink, nagyanyáink annyira ismertek...spórolni...első lépésben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése